Automaattivaihteiston öljyt kannattaa vaihdattaa tasaisin väliajoin auton valmistajan ohjeiden mukaisesti. Yleensä vaihtoväli on noin 40 000-90 000 ajokilometriä. Viat automaattivaihteistoissa voivat ilmetä nykimisenä tai epätasaisesti vaihtuvina vaihteina.

Jotkut autonvalmistajat eivät määrittele automaattivaihteistolle öljynvaihtoväliä, koska joissain automaattivaihteistoissa öljyt kestävät auton eliniän. Tämä ei kuitenkaan ole vaihteiston toimivuuden ja keston kannalta suotavaa. Eli näihinkin vaihteistomalleihin on suositeltavaa vaihtaa öljyt tasaisin väliajoin.

Manuaalivaihteistoissa autonvalmistajat eivät yleensä määrittele vaihtoväliä. Silti manuaalivaihteistojen öljynvaihtoa suositellaan tehtäväksi noin 80 000-150 000 ajokilometrin välein.

Vaihteistoöljynvaihto hinta

Vaihteistoöljyn vaihdon hintaan vaikuttaa öljytilavuus ja tapa jolla öljynvaihto tehdään. Vaihteistoöljy voidaan vaihtaa huuhtelemalla tai perinteisesti valuttamalla. Hintaan vaikuttaa myös se, onko autossa vaihteistoöljynsuodantinta vai ei. Kysy tarjous juuri sinun autollesi.

Vaihteistoöljynvaihto kesto

Vaihteistoöljynvaihto kestää vaihteiston mallista tai automerkistä riippuen yleensä tunnista kahteen.

Ota yhteyttä ja varaa aika vaihteistoöljynvaihtoon. Takaisin korjaamopalveluihin.